Три натприродни раскази

Сподели :

Во оваа интересна збирка раскази од Елизабет Гаскел, читателот е пренесен во богатата историја на Англија од деветнаесеттиот век, каде што се судираат општествените норми и човечките емоции. „Приказната на старата дадилка” открива натприродно дејство, ткае суеверие и реалност додека една остарена дадилка раскажува морничава приказна од своето минато, замаглувајќи ги линиите помеѓу реалното и натприродното. Во „Чудно, ако е вистина”, Гаскел маестрално го истражува испревртеното и мистериозното, поканувајќи ги читателите да ги преиспитаат границите на верувањето и скептицизмот соочени со чудни настани. Во„Кларисата” се навлегува во сложеноста на човечките односи и општествените очекувања преку една потресна приказна за пожртвуваност и издржливост. Остриот увид на Гаскел во човечката состојба блеска во овие безвременски раскази, секоја од нив е нијансирано истражување на човечкиот дух наспроти општествените стеги на викторијанска Англија. Со нејзиниот препознатлив спој на духовитост и длабочина, Гаскел создава раскази што резонираат кај читателите, нудејќи им увид во сложеноста на животот за време на една трансформативна историска епоха.

Издавач :

Оригинален Наслов : The old nurse's story and other tales / by Elizabeth Gaskell

ISBN : 9786082055268

Година :

Страници : 103

Формат : 135x205

Корица : мека

Јазик :

Едиција :

400,00 ден

Подарете книга и израдувајте ги своите најблиски

400,00 ден

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка