Списание „Книжевно Житие“

Соработка

СИТЕ АВТОРИ И ПРЕВЕДУВАЧИ СЕ ПОКАНЕТИ ДА НИ ПОНУДАТ МАТЕРИЈАЛИ, ПРЕДЛОЗИ ИЛИ ИДЕИ ЗА НАШАТА ИЗДАВАЧКАТА ПРОГРАМА!!!

(поканата е во тек и важи за сите книжевни жанрови, вклучително и за прилози за списанието Книжевно житие)

Ги молиме сите автори, преведувачи и институции кои понудуваат содржини да се придржуваат до следните упатства:

Испраќајте ги вашите текстови во Word RTF (Rich Text Format) или обичен Word DOC; кодна страна 1251, т.н. македонска поддршка

Без оглед за кој јазик станува збор, употребувајте само системски фонтови (Times New Roman, Arial, Verdana…);

Во придружба на авторските дела или преводите, ве молиме да ни испратите и:

– био-библиографска белешка; (автори и преведувачи)
– фотографија; (автори и преведувачи)

Делата ги примаме преку е-пошта или во канцеларијата на Макавеј (локацијата е дадена во менито Контакт)
Ве молиме, испратете ги вашите дела на: makavej@gmail.com

Ќе бидете известени за објавувањето!

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка