Испрати ракопис

Повик за соработка

Сите автори и преведувачи се поканети да ни понудат материјали, предлози или идеи за нашата издавачка програма.

Поканата е активна и важи за сите книжевни жанрови, вклучително и за прилози за списанието „Книжевно житие“. Ги молиме сите автори, преведувачи и институции кои понудуваат содржини да се придржуваат до следните упатства:

  • Испраќајте ги вашите текстови во MS Word формат со македонска поддршка (без оглед на јазикот, користете системски фонтови (на пример Times New Roman, Arial, Verdana и слични);

  • Покрај авторските дела или преводите, испратете ни и ваша био-библиографска белешка, кусо резиме од предлогот и фотографија од авторот.

Предлозите и ракописите ги примаме преку овој формулар или по е-пошта на: makavej@gmail.com

Најмногу 2 месеца од испраќањето на ракописот, ќе добиете одговор со мислење од нашиот уредник како и  за опциите за издавање.

   Испрати ракопис

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка

Почитувани пријатели и читатели, поради нашето отсуство за летните одмори, нарачките што ќе пристигнат од 20 јули до 7 август ќе почнат процесираат и да се испорачуваат со почеток од 8 август 2024.

Благодариме за разбирањето! Пријатни летни одмори, Ваш Макавеј!