За Макавеј

Книгоиздателството Макавеј е формирано во 2000 година во Скопје и од основањето презеде акција за проширување на македонските издавачки содржини, со цел да ја обнови и да ја интензивира книжевната комуникација со читателите и институциите, овозможувајќи им да добијат квалитетни изданија со високи вредности. Книгоиздателството Макавеј од 2006 година е организатор на Македонската книжевна визита во Софија, меѓународен книжевен собир на истакнати поети, прозаисти, и книжевни научници и издавачи од Р. Македонија и Р. Бугарија. Книгоиздателството Макавеј од 2007 година го издава специјализираното списание за литература и култура Книжевно Житие.

Почитувани, сите вие коишто сакате секогаш да сте во тек со трајните книжевни трендови, регистирајте се на нашиот веб сајт или пратете ни е-пошта на: makavej@gmail.com Секогаш кога ќе излезе од печат нова книга – ќе Ве информираме.

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка

Почитувани пријатели и читатели, поради нашето отсуство за летните одмори, нарачките што ќе пристигнат од 20 јули до 7 август ќе почнат процесираат и да се испорачуваат со почеток од 8 август 2024.

Благодариме за разбирањето! Пријатни летни одмори, Ваш Макавеј!