Политика за колачиња

Што се колачиња (cookies)?

Оваа страница користи колачиња за да Ви обезбеди подобро корисничко искуство.
Колачињата се мали текстуални датотеки кои се зачувуваат на Вашиот компјутер или уред што го користите при посета на веб-страницата. Колачињата не зачувуваат лични податоци, како што се Вашето име или адреса. Кога следниот пат ќе ја посетите нашата страница, колачињата ни дозволуваат да го препознаеме Вашиот пребарувач и да Ви овозможиме персонализиран пристап според Вашите преференции (избор на јазик, како да ви се прикажува страницата). Колачињата може да ги зачувуваат вашите преференции и други информации но, не можат да читаат Ваши податоци или информации од Вашиот хард диск или пак да читаат зачувани датотеки за колачиња од други веб страници.
Кога прв пат ќе пристапите на нашата веб страница makavej.com.mk, ќе Ви се прикаже прозорец со известување дека користиме колачиња. Имате опција да кликнете „се согласувам“, при што изјавувате дека ја разбирате и прифаќате нашата политика за колачиња. Доколку изберете дел од понудените колачиња, некои функционалности на оваа веб страница можеби нема да работат правилно и нема да Ви се обезбеди персонализирано корисничко искуство.

Зошто користиме колачиња (cookies)?

Колачињата ги користиме за подобро разбирање на користењето на веб страницата од страна на посетителите, а со тоа да овозможиме персонализирано корисничко искуство. Колачињата кои се поставени од веб страницата makavej.com.mk се нарекуваат “колачиња од прва страна”. Колачињата поставени од други страни се нарекуваат “колачиња од трети страни”. Кога ја посетувате нашата веб страница користиме услуга на трета страна, од додадоци на веб страницата, да собереме стандардни информации за: бројот на споделени страници на социјалнните мрежи, споделена содржина од веб страницата на социјалните мрежи и др. Колачињата од трети страни не откриваат лични податоци на посетителите, односно идентитетот на посетителот не се дознава. Макавеј ДООЕЛ Скопје (makavej.com.mk) нема контрола врз колачињата од трети страни и како истите ќе бидат искористени.

Видот на колачиња (cookies) што ги користиме

За да ги овозможиме основните функции на работењето на нашата веб-продавница, makavej.com.mk, како зачувување на производи во кошничката, избор на јазик, и др. користиме неопходни колачиња (necessary cookies). Без овие колачиња веб страницата не може да работи исправно.
Исто така, за да добиеме Ваша согласност (податок за прифаќање/ неприфаќање) на политиката за користење на колачињата, користиме неопходни колачиња.

Претпочитаните колачиња (Preference cookies) познати и како функционални колачиња (functionality cookies), овозможуваат веб-страницата да ги памети изборите што сте ги направиле со претходните посети на веб-страницата, како на пример, кој јазик го претпочитате или кои се вашите корисничко име и лозинка за да можете автоматски да се најавите и др. Овие колачиња не се неопходни и не влијаат врз вашето искуство при посетата на нашата веб страница.

Колачињата кои ги поставува makavej.com.mk се во наша надлежност. Колачиња поставени од трети страни, не се во наша надлежност и Ве советуваме за да ги прочитате нивните политики за приватност за подобра Ваша информираност и сигурност.

Како да ги контролирате /бришете колачињата (cookies)

При посета на нашата веб страница makavej.com.mk, во долниот дел Ви се покажува поп ап прозорче кое Ве информира за видовите колачиња што ги користиме. Имате опција да се согласите со сите колачиња што ги користиме, или пак да изберете кои колачиња ги дозволувате. Доколку пак продолжите со работа на нашата веб-страница без да кликнете на копчињата за согласност, вие изјавувате дека наполно се согласувате со нашата политика за колачиња.
Не е задолжително да ги прифатите колачињата. Прифаќањето на колачињата не е неопходно за работата на веб страницата, но тие би Ви овозможиле подобро искуство во пребарувањето. Доколку сакате, овие колачиња можете да ги избришете или блокирате, но ако го сторите тоа, некои карактеристики на оваа веб-страница можеби нема да бидат овозможени, односно нема да работат исправно или нема да работат воопшто.
Можете да ги избришете сите колачиња кои веќе се наоѓаат на Вашиот компјутер/уред и можете да ги подесите Вашите пребарувачи за нивно спречување. Доколку го сторите тоа, секој пат при посета на нашата веб страница ќе треба рачно да ги прилагодувате преференциите, при што можно е да не работат некои функционалности на оваа веб-страница. Повеќе информации за подесувањата на Вашите прелистувачи можете да видите на следниве линкови:

Google Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en
Mozilla Firefox:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
Apple Safari:
https://support.apple.com/en-mk/guide/safari/sfri11471/mac
Microsoft Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/en-gb/windows/delete-and-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d

Прифаќање на условите

Со користењето на оваа веб-страница се сложувате со одредбите од политиката за Заштита на личните податоци на веб-страницата makavej.com.mk. Политиката за колачиња и за Заштита на личните податоци може да се менуваат повремено. Ви препорачуваме при секоја посета на веб сајтот да ги погледнете објавените измени од овие политики.

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка

Почитувани пријатели и читатели, поради нашето отсуство за летните одмори, нарачките што ќе пристигнат од 20 јули до 7 август ќе почнат процесираат и да се испорачуваат со почеток од 8 август 2024.

Благодариме за разбирањето! Пријатни летни одмори, Ваш Макавеј!