Раскази * На дното

Сподели :

Севкупното книжевно дело на Максим Горки критиката го оценува како мошне значајно, исполнето со противречности, во основа реалистично, во делови или фази модерно, често социјално-дидактично. Нема сомнение дека неговото влијание е многу големо во развојот и подемот на руската советска литература. Сметан за голем пролетерски писател, читан и почитуван и надвор од Русија, Максим Горки спаѓа меѓу ретките автори кои од човечкото социјално дно се искачуваат до самиот врв на литературата, културата и општественото живеење. Тој предизвикува еднакво внимание и со своите литературни дела и со својата апаратна биографија.

Издавач :

Оригинален Наслов : Рассказы ; На дне / Максим ГорЬкий

ISBN : 978-608-205-286-1

Година :

Страници : 319

Формат : А5, 21cm

Корица : мека

Едиција :

450,00 ден

Подарете книга и израдувајте ги своите најблиски

450,00 ден

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка