Писма до Олимпијада

Сподели :

„Можеш да го чуеш мојот жив глас преку моите писма“ (Писмо 8.11.б)

Во овие писма – за првпат во целост достапни – свети Јован Златоуст ја води, утешува и поучува својата духовна ќерка Света Олимпија. Напишано на крајот од животот на Златоуст, додека бил во последното прогонство, на овие страници ја гледаме непоколебливата вера на светецот кој победил над прогонството. Ги наоѓаме и зборовите на еден загрижен духовен отец, кој ѝ дава алатки на Света Олимпија да го надмине своето искушение за очај и очај.

Златоустовите писма до Света Олимпија се незаменлив извор за оние што се заинтересирани за последните денови од неговиот живот, и продолжуваат да бидат извор на утеха и поука за читателите што бараат поука од „златната уста“ на Свети Јован.

Писма до Олимпијада / Св. Јован Златоуст ; превод Оливера Димовска

Издавач :

Оригинален Наслов : Epistulae ad Olympiadem / John Chrysostom

ISBN : 978-608-205-355-4

Година :

Страници : 147

Формат : А5; 21 cm

Корица : мека

Јазик :

Едиција :

650,00 ден

Подарете книга и израдувајте ги своите најблиски

650,00 ден

Аџилак Аџилак Во кошничка
Акција
6% off
Ново

Аџилак

Original price was: 350,00 ден.330,00 денCurrent price is: 330,00 ден.
Европа и други песни Европа и други песни Во кошничка
Акција
6% off
Ново

Европа и други песни

Original price was: 350,00 ден.330,00 денCurrent price is: 330,00 ден.
Бог на ба(к)терии Бог на ба(к)терии Во кошничка
Акција
6% off
Ново

Бог на ба(к)терии

Original price was: 350,00 ден.330,00 денCurrent price is: 330,00 ден.
Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка