Килибар и младост : (поезија)

Сподели :

со оваа книга Гор­дана Михаилова Бошнакоска го продолжува успешниот за­лет од претходната книга „Мед и младост“ со кој најави сво­е­вид­на фигуративна бура во рамките на секогаш компактниот кра­ток простор на нејзината лирска песна. И сега, со оваа сти­хо­збир­ка воспоставува лирски мост изграден од пластови време и плас­тови немерлива имагинација, одново во ограничениот прос­тор на лирското возгласување на вистината за себеси и за све­тот, со што на магичен начин својот емотивен и рационален ли­чен универзум го спојува и пресоздава на најуверлив начин во вознемирен лирски верзум што нема да ве остави рамно­душ­ни.

Бранко Цветкоски

Издавач :

Оригинален Наслов : Килибар и младост : (поезија) / Гордана Михаилова Бошнакоска

ISBN : 978-608-205-536-7

Година :

Страници : 69

Формат : A5; 21 cm

Корица : мека

Јазик :

350,00 ден

Подарете книга и израдувајте ги своите најблиски

350,00 ден

Аџилак Аџилак Во кошничка
Акција
6% off
Ново

Аџилак

Original price was: 350,00 ден.330,00 денCurrent price is: 330,00 ден.
Европа и други песни Европа и други песни Во кошничка
Акција
6% off
Ново

Европа и други песни

Original price was: 350,00 ден.330,00 денCurrent price is: 330,00 ден.
Бог на ба(к)терии Бог на ба(к)терии Во кошничка
Акција
6% off
Ново

Бог на ба(к)терии

Original price was: 350,00 ден.330,00 денCurrent price is: 330,00 ден.
Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка