Бог на ба(к)терии

Купи!

Сподели :

Еве, пред нас е распослана новата поетска збирка на веќе докажаниот современ македонски поет Митко Гогов. Иако е релативно куса (33 песни), таа импонира со својата ез­гровитост, прецизност и мудрост, како што впрочем до­ли­кува на секоја куса поетска композиција што во себе со­др­жи куси, „брзопотезни“, но брилијантни поетски ви­њет­ки. Секој што се пробал да експериментира во доменот на по­етскиот израз сфатил дека горенаведените белези ка­рак­теристични за ова дело на Гогов се најтешко остварливи и дека за тоа се неопходни долги години опит и чиракување во ра­бо­тил­ни­ца­та на Поетскиот Збор. Оваа збир­ка е доказ дека Гогов не са­мо што го минал тој пат, ту­ку со видлива сигурност и зрелост мај­сторски зачекорил во еден нов творечки предел полн со зам­ки, примки и пу­сии во кои лесно би паднал жртва секој не­опитник во по­ет­ската уметност. Во споредба со прет­ход­ни­те остварувања на овој поет збирката стихови пред нас е нова од повеќе ас­пек­ти (тематски, стилски, графо­лош­ки, итн.), но ка­ко прво сме­там дека е неопходно да се освр­не­ме на интри­гант­­ниот и загадочен наслов на оваа поетска збир­ка: Бог на ба(к) терии.

Зоран Анчевски

Автор :

Издавач :

Оригинален Наслов : Бог на ба(к)терии / Митко Гогов

ISBN : 978-608-205-541-1

Година :

Страници : 44

Формат : А5; 21cm

Корица : мека

Јазик :

Original price was: 350,00 ден.Current price is: 330,00 ден.

Подарете книга и израдувајте ги своите најблиски

Original price was: 350,00 ден.Current price is: 330,00 ден.

Аџилак Аџилак Во кошничка
Акција
6% off
Ново

Аџилак

Original price was: 350,00 ден.330,00 денCurrent price is: 330,00 ден.
Европа и други песни Европа и други песни Во кошничка
Акција
6% off
Ново

Европа и други песни

Original price was: 350,00 ден.330,00 денCurrent price is: 330,00 ден.
Бог на ба(к)терии Бог на ба(к)терии Во кошничка
Акција
6% off
Ново

Бог на ба(к)терии

Original price was: 350,00 ден.330,00 денCurrent price is: 330,00 ден.
Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка