Milne-Shadowland-1922

Алан А. Милн

Милн е роден во Лондон, во 1882 година. Се школувал во Вестминестерското училиште, а потоа студирал на Универзитетот во Кембриџ. Активно учествувал во Првата светска војна. Умрел во Хартфилд, Сасекс, во 1956 година.
Новинарските написи на Милн се издадени во неколку дела, од кои најзначајни се: „Не оти тоа е значајно“ (1919) и „Ако смеам“ (1922). Неговите најзначајни драми се собрани во книгите: „Први драми“ (1919), „Втори драми“ (1921), „Три драми“ (1923) и „Четири драми“ (1926). Исто така, тој пишувал и поезија, а неговите песни за деца се застапени во две збирки. Сепак, тој е најпознат по приказните за деца, од кои најголема популарност имаат книгите: „Вини Пу“ (1926) и „Куќата на Пуовиот агол“ (1928).

New Release

Me & My Dad

A novelette book by John Doe

Morbi proin condimentum litora duis lectus vivamus parturient torquent. Phasellus fames lectus molestie iaculis lacus condimentum duis. Ac ligula etiam magna efficitur quisque in. Malesuada mattis integer congue nulla id ipsum vestibulum mollis fames neque dictum. Ex vivamus vehicula natoque porta ipsum dis. Interdum viverra semper dolor dignissim urna habitasse orci. Elementum ullamcorper libero magna montes ut orci suspendisse magnis nam id ligula.

Price :

$40.00

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка

Почитувани пријатели и читатели, поради нашето отсуство за летните одмори, нарачките што ќе пристигнат од 20 јули до 7 август ќе почнат процесираат и да се испорачуваат со почеток од 8 август 2024.

Благодариме за разбирањето! Пријатни летни одмори, Ваш Макавеј!