Од животот на промислената жена

Сподели :

„Од животот на промислената жена“ е роман на Кери ван Бруген во кој хероината Маријана Едема се бори за својата духовна независност, дури и ако тоа ја доведува во конфликт со луѓето околу неа додека го зазема своето место во општеството во почетокот на дваесеттиот век. Предрасудите ги поистоветува со лоши аргументи во расправијата, како „фразирање, некохерентна и неконсеквентна дрскост“. Оваа силно автобиографска книга главно се одне- сува на менталните проблеми на жената која, покрај децата и домаќинството, сака да се оствари и преку својата професија. Но тешко се доаѓа до решение за овој внатрешен конфликт. Книгата претставува апел за внимателно читање и размислување, но секогаш со одредена милитант- ност што ги карактеризира делата на ван Бруген (псевдоним на еврејско-холандската Каролина Леа де Хан, 1881-1932).

Издавач :

Оригинален Наслов : Uit het leven van een denkende vrouw

ISBN : 978-608-205-519-0

Година :

Страници : 159

Формат : 21 cm

Корица : мека

Јазик :

Едиција :

400,00 ден

Подарете книга и израдувајте ги своите најблиски

400,00 ден

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка

Почитувани пријатели и читатели, поради нашето отсуство за летните одмори, нарачките што ќе пристигнат од 20 јули до 7 август ќе почнат процесираат и да се испорачуваат со почеток од 8 август 2024.

Благодариме за разбирањето! Пријатни летни одмори, Ваш Макавеј!