Ние, робовите од Суринам

Сподели :

… Постои една земја што се наоѓа од два до шест степени јужна географска ширина и од педесет и четири до педесет и осум степени западна географска должина помеѓу синилото на Атлантскиот океан и непристапните планини Тумук – Хумак, кои ја формираат вододелницата на амазонскиот речен слив приклештен меѓу широките пространства на реките Курантин и Марони, кои нè одделуваат од Британска и Француска Гвајана богата со импресивно широки шуми во кои растат големи бразилски ореви, капок, бромелии, хелико­ни и пеперугоцветни глушини распространети од обе­те стра­ни на широките реки каде што чапјите, клиноопашес­тите стрнарки, ибисите и фламингата ги наоѓаат своите места за гнездење, богати со природни богатства од злато, боксит, гума, шеќер, банана и кафе … со сиромашна човечка попула­ци­ја и уште посиромашна човечност.

Срананг – нашата татковина.

Автор :

Издавач :

Оригинален Наслов : Wij slaven van Suriname

ISBN : 978-608-205-502-2

Година :

Страници : 174

Формат : 21 cm

Корица : мека

Јазик :

400,00 ден

Подарете книга и израдувајте ги своите најблиски

400,00 ден

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка

Почитувани пријатели и читатели, поради нашето отсуство за летните одмори, нарачките што ќе пристигнат од 20 јули до 7 август ќе почнат процесираат и да се испорачуваат со почеток од 8 август 2024.

Благодариме за разбирањето! Пријатни летни одмори, Ваш Макавеј!