Момчето Кис

Сподели :

Се чини дека многумина не го ни познавале Кис Бакелс, а тоа на­вис­ти­на не е разбирливо. Зарем тој не е најважното момче што некогаш по­сто­ело? Само заради некои несреќни случајности не стана познат човек, но тој не можеше да го спречи тоа, нели? Во секој случај, нема причина за да се преправаме како воопшто да не постоел. Покрај тоа, дури и ако Кис самиот не успеал да стен познат, има син: а тој сè уште ги има сите шан­си за живот полн со слава. И ако некој подоцна го опише животот на тој сла­вен син, зарем не би зажалил што навреме не го препознал таткото, ба­рем по­веќе или помалку, како некој што, исто така, не – бил – секој?

Оттука, произлегува и ова: ако синот на Кис порасне во голем човек – а мислам дека тоа е речиси извесно – тогаш тој делумно ќе му го должи тоа и на својот татко, зарем не?

Автор :

Издавач :

Оригинален Наслов : Kees de jongen

ISBN : 978-608-205-509-1

Година :

Страници : 307

Формат : 21 cm

Корица : мека

Јазик :

400,00 ден

Подарете книга и израдувајте ги своите најблиски

400,00 ден

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка

Почитувани пријатели и читатели, поради нашето отсуство за летните одмори, нарачките што ќе пристигнат од 20 јули до 7 август ќе почнат процесираат и да се испорачуваат со почеток од 8 август 2024.

Благодариме за разбирањето! Пријатни летни одмори, Ваш Макавеј!