Глинениот крал

Сподели :

Концентрирана, кратка, привидно локална и ситна приказна, а всуш­ност книгата е огромна слика на целото тоа противречно и ужас­но време во кое сите се збунети, поподложни на душевна корозија. Од романот не излегуваш истиот, ревалоризацијата е задолжителна. Трај­ните формули излегуваат глинени фигури.

Историски роман, но само доколку покажува дека во тешки вре­ми­ња луѓето се принудени да ја разоткријат својата вистинска суш­ти­на. Таа никогаш не е само црна или само бела како кај ша­хов­ските фи­гури. Поважно е дали си крал или пион, затоа што животот е ша­хов­ско поле, а сите ние сме направени од глина.

Силвија Недкова

Издавач :

Оригинален Наслов : Глиненият цар

ISBN : 978-608-205-512-1

Година :

Страници : 133

Формат : 21 cm

Корица : мека

Јазик :

Едиција :

400,00 ден

Подарете книга и израдувајте ги своите најблиски

400,00 ден

Кошничка0
Нема продукти
Продолжи пазарење
0

Најавете се со вашата корисничка сметка

Почитувани пријатели и читатели, поради нашето отсуство за летните одмори, нарачките што ќе пристигнат од 20 јули до 7 август ќе почнат процесираат и да се испорачуваат со почеток од 8 август 2024.

Благодариме за разбирањето! Пријатни летни одмори, Ваш Макавеј!